Broen

Covid-19 og svindlere

21/03/2020 19:53 Skrevet av moon_dog

Hei, chattere

Det er et trist faktum, men svindlere tar utnytter den nåværende pandemien. Vær spesielt oppmerksom!

Hvis du blir tilbudt produkter som det i øyeblikket er mangelvare på en webside som du aldri har hørt om, er svindlerne i full gang.

Sørg for å sjekke at den siden du gir din informasjon til, som f.eks. navn, adresse og betalingsdetaljer er en organisasjon med et godt rykte.

Vennlig hilsen
ChatTeam


Nytt release

03/03/2020 12:58 Skrevet av moon_dog

 Hei!

Det har kommet noen mindre justeringer på chatten siden sist. Av disse kan følgende nevnes:

NYTT DESIGN
- "Loggbok"-knappen på toppen er nå blitt endret til "Min side"
- Community-sidens meny er blitt justert til å passe skjermen bedre
- Høyden av headerne i menyens communitysider er blitt redusert for å imøtekomme tekststørrelsen bedre
- Facebook-login er nå tilgjengelig fra menybaren på toppen, samt at de ner enklere å se på mindre skjermer
- "Glemt passordet"-linken vil nå vises riktig
- Rangnavn i tillegg til logo vil nå vises på profilene på mindre skjermer
- Mindre tweaks med tanke på mobiloppsett

TILLEGG AV "ANDRE" KJØNN
- For å være mer inkluderende, er det blitt lagt til flere kjønn. Ethvert nytt kjønn vil vise chatteren som grå i fargen på chatklienten
- Alle chattere kan endre deres eget kjønn (Profil -> Rett profilen -> Opplysninger) kun ÉN gang

Vennlig hilsen
ChatTeam

 


Nytt design

26/02/2020 18:09 Skrevet av moon_dog

Kjære, chattere

Vi er henrykte over å annonsere at alle chattene er blitt modernisert med et nytt design. Designet er lansert i første versjon og det vil komme forbedringer etter hvert som tiden går.

Selv om chatten nå er mer optimalisert for mobiltelefoner, vil det fremdeles være noen bølger her og der, og chatten er ennå ikke 100% optimalisert for den plattformen, men det jobbes med å få dette til på sikt. Forsiden og registreringen er for øvrig 100% optimalisert for mobil.

Det er ønskelig med tilbakemelding på designet, så om du har det, si gjerne ifra.

Det er dessuten enklere å logge på som gjest dersom det skulle være ønskelig samtidig som nyhetene blir vist på forsiden.

Vi håper dere setter pris på endringene.

Vennlig hilsen
ChatTeam


Ny Lead Admin

25/02/2020 13:10 Skrevet av l.o

Hei, folkens

Vi vil gjerne presentere dere for cyperspace. Cyperspace er fra Danmark og førstespråket er hans er dansk.
 

Siden han lærte om de økonomiske vanskelighetene som chatten befinner seg i, har han bestemt seg for å hjelpe til å støtte chatten økonomisk, og mens han gjør det, har han blitt lagt til teamet som en Lead Administator

VI vil minne dere på at Lead Admins og medlemmer av ChatTeam de er ikke er styrmenn, og har ingenting med den daglige driften av chatten å gjøre. Trenger dere hjelp,eller om det er noe annet skal man alltid kontakte en styrmann på chatten.

Cyperspace vil hjelpe oss med noen ideer og initiativer fremover som for forhåpentligvis vil øke antall chattere på alle chattene og beholde eksisterende chattere.

Vi ønsker han velkommen om bord på skipet!

Vennlig hilsen
ChatTeam


Viktig chatoppdatering

22/01/2020 12:26 Skrevet av moon_dog

Kjære, passasjerer og besetning


For et par dager siden ble det lagt ut en beskjed om fra eierne av chatten om hvordan vi kan holde skipet flytende. Takk til de som hjelper til med dette. Det er fremdeles uvisst om hvorvidt chatten overlever eller ikke. Vi har gjort noen viktige endringer på chatten, hvilket vi håper at vil gjøre chatpakkene mer verdifulle for deg og, i det lange løp, holde skipet flytende.


Hvis du har en diamantpakke vil ikke lenge romrestriksjonene gjelde, og du kan gå inn i rom uavhengig av romrestriksjoner.


Når du kjøper en chatpakke, har du muligheten til å skjule at du har en safir, smaragd eller diamant. Denne må du imidlertid ikke skjule, men vise fram for å omgå romrestriskjonene.


Private meldinger 

Som det ble gjort klart for et par dager siden, er inntekten fra reklamer en av måtene chatten tjener penger på. Ved å bruke en reklameblokkering, vil dette stoppe strømmen av inntekter. Hvis du har en reklameblokkering installert eller bruker en nettleser med en innebygget, vil du ikke lengre være i stand til å sende privatmeldinger til chattere. Vi er oppmerksomme på at noen av dere ikke vil like dette, men vi føler at dette sikrer at dere fremdeles kan kan bruke chatten gratis og vi fremdeles vår inntekter fra reklamer. Ved å skru av reklameblokkering, kjøpe reklamefrichat eller en diamant vil du selvsagt omgå denne begrensningene.


Som du kan se har vi hørt etter og gjort noen endringer. Vi ønsker å følge med disse endringene for å forsikre om at chatten er et morsomt sted å være og gir valuta for pengene.


Fra alle oss i styrmannsteamet og ChatTeam takker vi deg for at dere holder ut med oss og for din fortsatt støtte.


Moon Dog
Rormann

 


Alle mann på dekk!

20/01/2020 00:17 Skrevet av moon_dog

Kjære, passasjerer og besetning

 

Vi ønsker å fortelle dere en liten historie... det er en trist historie, men vi håper på en lykkelig slutt.

 

I 2009 lukket Lycos Europe dørene. Med et lidenskap og et driv kjøpte to mennesker, som takket være chatten den dag i dag er ektemann og kone, chatten fra dem i håp om å drive den videre, med en gjeng utrolige frivillige. Vi kunne ALDRI ha gjort det uten dem.

 

TigerBear og Larholm har kjempet tappert de siste 11 årene for fremdeles å holde skuta flytende. Dette koster dem £4,500 pr måned (ca 52 000 kr) og disse pengene kommer inn fra en av to muligheter. Den ene er reklame på chatten og den andre er fra chattere som kjøper chatpakker. Når chattere blokkerer reklame eller ikke engasjerer seg med en reklame som interesserer dem eller når de ikke kjøper noen chatpakker, kan vi rett og slett ikke betale regningene våre.

 

Vi har prøvd å balansere dette ved å legge til flere og flere reklamer, men ettersom reklameblokkering er blitt så populært, er våre inntekter blitt vesentlig mindre og dermed har også muligheten vi tidligere hadde til å betale regningene våre nådd et kritisk punkt.

 

De siste 18 månedene har det mer eller mindre gått opp i opp, iallfall inntil ca 6 måneder siden da inntektene ble altfor lave til å kuinne gjøre dette, og TigerBear og Larholm har derfor betalt for dette selv ut av kjærlighet til chatten. I et forsøk på å være så ærlig som mulighet, har det vært nødvendig å ta jobber utenfor chatten for å betale deres egne regninger. Dette er grunnen til at det har skjedd såpass lite på chatten de siste 2 årene.

 

Chatverdenen har endret seg gjennom de siste 20 årene siden denne chatten satte seil fra Danmark i 1997, med Storbritannia i 2000, Norge i 2002 og igjen i 2011 og alle andre like etter. Med oppfinnelsen av andre sosiale medier har vårt lille skip mistet passasjerer og fart, og det er med tristhet at vi må meddele at nåværende kurs vil det se ut som vi må legge oss til kai og droppe ankeret for siste gang på slutten av måneden...

 

Men det trenger overhodet ikke å skje på denne måten! Vi kan redde chatten sammen! 450 diamantmedlemskap solgt denne og hver måned vil garantere chattens overlevelse for denne måneden og neste. Hvis du er i stand til å ofre en pakke sigaretter eller en kopp kaffe hver dag i måneden og investere i en chatpakke, kan vi holde skipet flytende.

 

Spørsmålet er; hva er du villig til å gjøre for å holde chatten i live? Er du i stand til å la den gode chatten Skipschatten synke for alltid eller ønsker du å komme og kjempe med oss?

 

Vi håper virkelig at du ønsker å kjempe med oss og sørge for at den gode chatten består også i februar.

 

Takk for at dere tok dere tid til å lese dette.

 

Vennlig hilsen

Aly (aka TigerBear) & Brian (aka Larholm)


Godt nyttår!

31/12/2019 18:30 Skrevet av moon_dog

Hei!

 

Kapteinen og hans besetning ønsker dere alle en riktig så god nyttårsfeiring og et for øvrig godt nytt år!

 

Vennlig hilsen

Styrmennene og ChatTeam


Hva er en styrmann?

En styrmann er en slags administrator på chatten som har som oppgave å hjelpe de nye chatterne, og holde et lite øye med at folk oppfører seg ordentlig her inne.

Den ideelle styrmann kjenner til hver eneste lille funksjon på chatten, og han/hun er ekstremt tålmodig både når det dreier seg om å hjelpe nye chattere, og hvis det skulle oppstå problemer på chatten.

Det er kun rutinerte chattere som kan bli styrmenn, og hvis du har lyst til å hjelpe andre chattere, er dette kanskje noe for deg.

Hvordan bli en styrmann?

Ønsker du å bli en styrmann på chatten?

Før du besvarer dette spørsmålet, er det noen ting du må tenke på.

Å være en styrmann er ikke en enkel rolle å ha. Den er krevende, krever mye arbeid og dedikasjon og krever at du er en del online på chatten.

  1. Som en styrmann er du chattens ambassadør. Dette betyr at chattere følger med på alt du sier og gjør. Oppfører du deg dårlig, vil det gå utover samtlige styrmenn. Ved å være hjelpsom til alle tider, uavhengig om du er på eller av vakt, viser dette hvilket flott team vi er.
  2. Styrmenn er de første chatterne de nye på chatten møter og deres viktigste oppgave er å forsikre at de nye chatterne har en god opplevelse på chatten den første gangen de er om bord.
  3. Noen chattere vil anse det som deres jobb å prøve å irritere deg. Hvis de lykkes, vinner de. Hvis de ikke lykkes, vinner alle :) Derfor er det viktig å være hjelpsom og tålmodig når nye stiller spørsmål. Som styrmann bør din oppførsel være upåklagelig på chatten til ethvert tidspunkt.

Hvis du er den typen person hvor følelsene lett tar overhånd, er sannsynligvis det å være styrmann ikke noe for deg. Du må alltid være objektiv, ALDRI ta sider i en sak, selv om når dine venner er involverte, og alltid spille djevelens advokat. Aldri tro, men vite.
Du må være i stand til å kunne holde ting konfidensielt siden både chattere og andre styrmenn kan komme til deg med problemer. Du vil dessuten være den første til å få vite om nye ting – og du må være i stand til å holde disse kortene tett til brystet ditt! Å ha tålmodigheten til en helgen er dessuten også viktig. Noen chattere tar det en stund å hjelpe og du må påse at din personlighet kan tåle slike og andre stressende situasjoner.

Du bør også spørre deg selv; er jeg en lagspiller? Dette er et veldig viktig spørsmål siden styrmannssystemet kun fungerer hvis man har lagånd. Alle ranger jobber sammen mot et felles mål.

Når alt dette er sagt, er det å være en styrmann veldig givende. Bare spør en av våre nåværende styrmenn og de vil si at det ikke er noe som slår følelsen av å kunne hjelpe en chatter eller løse et problem og motta en stor takk skal du ha.
Så... er du fortsatt interessert? Da trenger du også å oppfylle følgende kriterier:

  1. Du må ha vært en chatter i minimum 6 måneder
  2. Rangen din må minimum være Løytnant
  3. Du må ha oppført deg bra, uten noen alvorlige ban eller fått tilsnakk de siste 6 månedene
  4. Du må ha fullført de 5 standard chatquestene /syng, /rop, /hviske, /sove og /kjærlig

Hvis du oppfyller kriteriene som nevnt over, er det fremdeles en ting til du må gjøre. For å bli en styrmann må du ta og bestå styrmannseksamen

Hvis du ønsker å bli en styrmann, men ikke oppfyller kriteriene ennå, kan du ta tiden fram til det og forberede deg slik at du består styrmannseksamen. Dess mer du vet, dess mer er du i stand til å hjelpe andre med.

Da kan du joine styrmannsteamet og hjelpe til med å gjøre chatten til et morsomt og vennlig sted å være! Hold et øye med Broen for muligheten til å ta eksamen!